Magunkról

2002 óta vagyunk megfigyelői, aktív részesei és alakítói a Lean szemlélet alakulásának hazai nagyvállalatoknál (12 éve E-Con/Novacon brand): trendek, tendenciák, elért eredmények és használható eszközök, módszerek tekintetében egyaránt.

A „lean a termelő cégek kiváltsága” paradigma régen megdőlt, és egyre több iparág ismeri fel a lean menedzsment jelentőségét eszközök, módszerek és szemlélet szintjén is. Saját tapasztalataink is jelentősen bővültek az elmúlt években - többek között a kereskedelem, üzleti szolgáltató központok, médiaügynökség, közlekedés szervezés, gyógyszeripar, szolgáltató szektor, logisztikai központ, stb. területeken –, így számunkra régóta nem kérdés, hogy sikerre vezethet-e bármely iparágban/technológiában/folyamatban a lean menedzsment - a Hogyan azonban még mindig nem egyértelmű…

30139890 - speaker at business workshop and presentation, audience at the conference room

 

Szervezeti képességek kialakítása és fejlesztése

Gyakorlati tapasztalataink alapján meghatározhatóak kulcsfontosságú elvek és tényezők, amelyek alapvetően befolyásolják a lean fejlesztések sikerességét: a munkatársak bevonása, a menedzsment elkötelezettsége, a szervezeti kultúra „jelen állapota”, ezen belül is a „beágyazhatóság” kérdése; vezetői kompetenciák szintje, szervezeti struktúra és a folyamatok vs vevői igény áramlása, a változások kezelésének módja, a problémamegoldás kultúrája, stb.

Visszatekintve az elmúlt bő évtized projektjeire és eredményeire, leginkább hosszú-távú fejlesztési folyamatokban kínálunk ügyfeleink számára stabil együttműködést stratégiai és operatív szinten egyaránt: képzésekben, tanácsadásban, jelen állapotok felmérésben és rögzítésében, fejlesztési stratégiák kidolgozásában, vezetőképzésben és változási folyamatok támogatásában.

 

 

Munkatársaink - szakértőink

Tanácsadói és tréneri kompetenciáink a Szervezetfejlesztés, a Lean menedzsment és a HR tanácsadás  keretében fejlesztik a sikeres, és hosszútávon működő Lean szervezet kialakításában fontos szerepet játszó területeket.

 

Szervezetfejlesztési csapatunk

Keresztesi Zsolt - CEO, partner, szervezetfejlesztési tanácsadó, tréner

László Andrea - vezető tréner, coach

Müller Zsolt - tanácsadó, tréner, coach

Barbácsy Virág - HR szakértő, coach

 

Lean / RPA tanácsadóink, szakértőink

Handtuch Mihály - tanácsadó, tréner

 

Interim menedzsment

Dr. Tóth Zsolt - senior interim menedzser

 

Admin és ügyviteli hátterünk

Keresztesi Helga - irodavezető