Aktualitások

Winshuttle – SAP adatkezelési folyamatok automatizálása


Fejlessze folyamatait a Winshuttle SAP-ra specializált megoldásaival IT szaktudás és programozás nélkül. Bármelyik területen, testre szabás nélkül, azonnal.

Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a vállalatok háttérfolyamataiban rejlő tartalékok kiaknázása és valódi fejlesztése, hiszen ezeknek a folyamatoknak az üzemeltetése a vállalatok költségeinek 5-25 százalékát is kitehetik, mindemellett komoly tényezői lehetnek a fő tevékenységi kör sikerességének – gondoljunk csak a beszerzési toborzási vagy a pénzügyi folyamatok gyorsaságára, eredményességére, vagy a rögzített adatok pontosságára.

Az irodai folyamatok fejlesztésére kézenfekvő és hatékony megoldást jelent az automatizálás.

Paradigmaváltás az irodai folyamatok automatizálásban

A “hagyományos” automatizálási megoldások közös tulajdonsága a rugalmatlanság: a kivitelezéshez és a későbbi módosításokhoz speciális IT-tudásra van szükség, ami rendszerint szűk keresztmetszet, és lassítja vagy halasztja a fejlesztéseket. Emellett az automatizálás jellemzően csak egy adott feladat elvégzését támogatja, és több folyamatot érintő automatizálás esetén különböző megoldások, fejlesztések bevezetésére lehet szükség.

A felhasználói igények ráadásul gyakran változnak, követve a külső és belső környezet állandó változásait (például szervezeti átalakítások, törvényi előírások, szabályozások stb.).

Mindezek következtében a módosítási és üzemeltetési költségek a teljes életciklusra vetítve jelentősek lehetnek.

 A fenti problémák kiküszöbölése érdekében olyan megoldásra van szükség, amellyel az üzleti felhasználók saját maguk tudnak „programozni”: bármely folyamatukat/tevékenységüket automatizálhatják, és gyorsan, pár nap alatt be tudják vezetni az új fejlesztéseket. Ezt a megoldást Robotic Process Automation-nek (RPA). nevezzük.

Winshuttle – a Robotic Process Automation úttörője

A Winshuttle Globális jelenléttel rendelkező amerikai vállalat 2003 óta kínál SAP-ra specializált megoldásokat, melyek segítségével az üzleti felhasználók IT szaktudás és segítség nélkül tudnak napok alatt automatizálásokat bevezetni saját, SAP-ban történő adatkezelési feladataik megkönnyítésére. A Winshuttle megoldásainak használatával elismert vállalatok (Pl. Nike, Vodafone, Maersk Line, Siemens, Coca Cola, L’Oréal, Deutsche Telekom) csökkentették az SAP fejlesztésekhez, licencekhez kapcsolódó költségeiket, javítottak az üzleti döntéseiket megalapozó adatok minőségén, valamint szabadítottak fel emberi és anyagi erőforrásokat magasabb értékű feladatok ellátására.

A Winshuttle Studio megoldások jellemzői:

  • külön testre szabás nélkül képesek szinte bármelyik SAP modulhoz, adattáblához vagy tranzakcióhoz kapcsolódni, még az egyedi fejlesztésűekhez is. Így bevezetéséhez nincs szükség SAP fejlesztésre vagy külön integrációra, az implementációval kapcsolatos költségek elenyészőek.
  • bármelyik területen használhatóak ahol szükség van SAP-ban történő adat rögzítésre, módosításra vagy üzleti jelentések készítésére (HR, Pénzügy, Kontrolling, Termelés tervezés stb.).
  • nincs szükség IT szaktudásra a folyamatok fejlesztéséhez, így drasztikusan csökkenthetőek az SAP fejlesztésére szánt idő és költség. Mindössze 2-3 napos betanulási időre van szükség, pár nap gyakorlás után komplex feladatok teljes körű automatizálása is elvégezhető.
  • végtelen számú automatizálás készíthető, a már elkészítettek bármikor módosíthatóak.

A Winshuttle Foundation megoldással komplett, területeken átívelő munkafolyamatokat képes összekapcsolni, digitalizálni és átláthatóvá tenni a Studio megoldások tulajdonságait megtartva.

Mindezt úgy, hogy a vállalat folyamatai standardok maradjanak, és a rendszer megfeleljen a modern IT és adatbiztonsági és egyéb IT követelményeknek.

Kérdéseivel forduljon bizalommal szakértő kollégánkhoz:

Handtuch Mihály – Lean/RPA tanácsadó

+36 30 9281461

Vissza a bejegyzésekhez